Tip van CaffèNino: vers gebrande koffiebonen

Tip van CaffèNino: vers gebrande koffiebonen

Veel mensen zijn het erover eens dat er in de ochtend weinig dingen lekkerder zijn dan een kop koffie. U wordt er lekker wakker van en het geeft u weer energie voor de dag die komen gaat. Wat het dan helemaal afmaakt, zijn vers gebrande koffiebonen. Met deze tip van CaffèNino zult u merken dat een kop koffie van vers gebrande koffiebonen voor een nog beter begin van de dag zorgt.

Maar vers gebrande koffiebonen; wat houdt dat eigenlijk precies in? ‘Vers’ betekent in deze eigenlijk dat de koffiebonen kort geleden gebrand zijn. Hoe korter de tijd tussen het branden en bereiden van de bonen, hoe verser ze zijn. En hoe verser de gebrande koffiebonen zijn, hoe beter de smaak is. Vergelijk het bijvoorbeeld eens met brood, een taart of zelfs aardbeien; hoe verser het is, hoe lekkerder.

Hoe lang zijn gebrande koffiebonen houdbaar?

Er valt te twisten over hoe lang gebrande koffiebonen houdbaar zijn. Echter, u kunt er zelf wel veel aan doen om ervoor te zorgen dat ze lang houdbaar blijven. Wanneer de koffie op de juiste manier wordt bewaard, is het tot wel een paar jaar houdbaar. Waar u in dat geval zeker voor moet zorgen, is dat de koffie wordt bewaard in een luchtdichte verpakking. Wanneer de koffie in aanraking komt met zuurstof, gaat de kwaliteit namelijk hard achteruit en zal het snel minder lekker smaken.

Andere dingen waar koffie liever niet mee in aanraking komt zijn (zon)licht en vocht. De juiste tip is dus om de licht gebrande koffiebonen te bewaren in een donkere, droge en koele plaats, zonder dat er zuurstof bij kan komen.

Lekkere vers gebrande koffiebonen van CaffèNino

Bij CaffèNino zijn er een aantal heerlijke koffiebonen verkrijgbaar. De Miscela Arabica is een volle Arabica melange met vers gebrande koffiebonen uit Colombia, Guatamala en Santa Domingo. Meer op zoek naar een krachtige melange, vol van smaak met tinten van chocolade, hout en noten? Dan kunt u de Crema Bar eens uitproberen. Als laatste voorbeeld hebben we Per Tutti, waarmee u bent verzekerd van een speciale aromatische en evenwichtige koffiemelange met een harmonieuze smaak. Wilt u een combinatie van deze drie lekkere koffiebonen? Ook dat is mogelijk voor de echte liefhebber.

Bestel uw licht gebrande koffiebonen vandaag nog!

Wilt u ook eens genieten van vers gebrande koffiebonen? Koop deze dan bij CaffèNino. Met onze verschillende smaken zit er altijd wel iets tussen wat u lekker vindt. Heeft u nog vragen voordat u één van onze lekkere koffiebonen koopt? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Wie weet geniet u dan binnenkort wel van de vers gebrande koffiebonen van CaffèNino. 

Volgende post