Wat is er toch zo aantrekkelijk aan Italiaanse koffie?

Wat is er toch zo aantrekkelijk aan Italiaanse koffie?

Wat is er toch zo aantrekkelijk aan Italiaanse koffie?

Voor veel mensen staat Italië bekend als land van de mode, de pasta’s of de pizza’s. Daar blijft het echter niet bij. Italianen hebben ook veel kennis van koffie. Ze kennen de kwaliteit van koffie als geen ander en om die reden wordt Italiaanse koffie dan ook steeds meer bejubeld door liefhebbers. Het leidt dan ook tot succes van grote Italiaanse koffiemerken. Maar wat is Italiaanse koffie dan precies? Dat leggen we je uit in deze blog.

Wat is Italiaanse koffie?

Italiaanse koffie is misschien wel meer een begrip dan een product an sich. Italianen hebben namelijk een kunst gemaakt om de meest heerlijke koffie te serveren. Deze koffie is ook in verschillende varianten aanwezig. Cappuccino in de ochtend en een kopje espresso voor een goede dosis cafeïne, de Italiaanse koffie is een waardige toevoeging van je dag.

Echter waren de Italianen niet de eerste die koffie ontdekten, dit waren de Noord-Afrikanen. Waarna de Arabieren en Hollanders de eerste waren die het goed gingen verhandelen. Wel ligt Italië op de vaarroute, waardoor wellicht de koffiecultuur zijn intrede heeft gedaan in het land.

Italiaanse koffiebonen

CaffèNino heeft verschillende overheerlijke Italiaanse koffiebonen in het assortiment, bijvoorbeeld: Crema Bar en Per Tutti.

Crema Bar is een krachtige melange waarvan de roots in Brazilië en Ethiopië liggen. De melange is samengesteld door 80% Arabica bonen en 20% (Indiase) Robusta bonen. De koffie is vol van smaak; zo proef je onder anderen tinten noten, hout en chocolade. Maar ook Per Tutti is heerlijk van smaak. Deze koffie is door de aromatische en evenwichtige koffiemelange met harmonieuze smaak zeer geschikt voor de ‘doorsnee’ koffieliefhebber.

Om die reden is Per Tutti dan ook uitermate passend voor grootgebruikers van koffie zoals de horeca, of kantoren waar veel koffie wordt gedronken. Van oorsprong komt deze koffieboon uit Honduras, Congo, Colombia en Santos. Als laatste van de echte Italiaanse koffiebonen lichten we ook de Miscela Arabica nog uit. Dat is koffie dat wordt getypeerd door de fruitige smaak met daarnaast een tintje chocoladebitter. Deze volle Arabica melange is niet alleen geschikt voor de handbediende espressomachine, maar ook voor de luxere automaten.

Italiaanse koffie kopen

Liefhebbers van echte Italiaanse koffie kunnen bij CaffèNino hun geluk niet op. We bieden, zoals eerder benoemd, verschillende soorten koffiebonen aan. Een bijkomend voordeel is dat, als je niet kunt kiezen tussen de verschillende soorten, je bovendien een combinatiepakket met daarin alle soorten kunt aanschaffen. Zo kan je in alle rust genieten van de diverse soorten koffie, om vervolgens te bepalen welke je nu eigenlijk het lekkerste vond

Vorige post